Vloer of bodem isolatie via Mijn Groene Woning

Van a naar groen. Dit doen wij niet alleen, dit doen wij samen!

Bij vloerisolatie brengen wij isolatie aan tegen de onderzijde van uw begane grondvloer. Dit doen wij door hoogwaardig isolatiemateriaal, zoals PIF thermische folie tegen het plafond van uw kruipruimte aan te brengen. Hierdoor warmt u vloer sneller en gelijkmatiger op en voelt uw hele huis behaaglijker aan. Vloerisolatie is dé oplossing tegen koude voeten.

Voordelen vloer isolatie

 • hogere temperatuur in huis.
 • extra comfort.
 • geen warmteverliezen via de vloer.
 • lagere energiefactuur.
 • na 3 tot 5 jaar terugverdiend.

Wat is vloerisolatie?

Vloerisolatie wordt toegepast om vocht en kou vanuit de kruipruimte tegen te houden. Hiermee wordt het woonklimaat verbeterd en worden stookkosten verlaagd. Een niet geïsoleerde vloer kan al snel oncomfortabel aanvoelen door koude lucht en vocht dat vanuit de kruipruimte naar boven trekt. Daarom zijn betonvloer isolatie en houtenvloer isolatie belangrijk, want die houden de kou en vocht tegen.

Vloerisolatie kan ook worden toegepast tussen verdiepingen, bijvoorbeeld als de vloer van de zolder geïsoleerd wordt. Hiermee worden loopgeluiden verminderd en de akoestiek in de woning verbeterd.

Waarom PIF vloerisolatie?

PIF isolatiefolie is een isolatiemateriaal dat toegepast wordt voor het isoleren van begane grondvloeren vanuit de kruipruimte. PIF isolatie is een robuuste isolatiedeken die direct tegen de onderkant van de vloer wordt gemonteerd. Kenmerkend aan de PIF isolatiefolie is de hoge isolatiewaarde.

De PIF luchtkussenfolie is voor betonvloeren zeer geschikt, het is dan ook een hele goede oplossing voor vloerisolatie! Neem contact op voor meer informatie over isolatie PIF, een vrijblijvende kostenberekening en eventueel advies op locatie.

Wanneer dan bodemisolatie?

Bodemisolatie passen wij pas toe als er niet overal 45 cm ruimte is of als de vloer niet volledig toegankelijk is. Soms als het echt te vochtig is dan is bodemisolatie ook een prima oplossing maar eerst kijken wij naar vloerisolatie. Het is namelijk zo dat kruipruimtes moeten ventileren en dat ventileert dan boven de bodem isolatie langs. Is dit erg? NEE! Maar is het slimmer om dan eerst te kijken of wij de vloer kunnen isoleren? Ja, absoluut.

Hieronder een van de video’s m.b.t. vloerisolatie

OFFERTE AANVRAAG

Een adviesgesprek is vrijblijvend. Wij komen graag in contact op de mogelijkheden te bespreken.

  EEN VAST AANSPREEKPUNT

  VANUIT MIJN GROENE WONING

  BEREIKBAARHEID

  Ma – Vrij 8:00 – 22:00
  Zaterdag 9:00 – 18:00
  Zondag Gesloten