Warmtepomp

Voor een groener milieu en een lagere rekening!

Een warm huis zonder gebruik van gas

 • Lagere maandlasten door lager stroom- en gasverbruik
 • stijging wooncomfort en woningwaarde
 • voor 25 euro word er 100 euro aan warmte geproduceerd

Energie besparen met een warmtepomp

Warmte is overal aanwezig; in de buitenlucht, de bodem en oppervlaktewater bijvoorbeeld. Een warmtepomp gebruikt deze warmte om op efficiënte wijze je woning duurzaam te verwarmen.

Voor iedere woning, of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, bestaat er een passende warmtepomp. Onze duurzaamheidsadviseurs geven je graag advies over welk systeem het beste bij jou situatie past.

Werking

Een warmtepomp werkt volgens hetzelfde principe als een koelkast. Bij een koelkast wordt warmte onttrokken aan de te koelen producten, een warmtepomp onttrekt de warmte uit bijvoorbeeld de bodem om dit vervolgens af te geven aan het verwarmingssysteem. Er zijn ook warmtepompen die je woning verkoelen tijdens warme zomers. Hierdoor is een extra investering in een airconditioning niet nodig.

Soorten warmtepompen

Er zijn verschillende warmtepompsystemen op de markt. Bij een aarde/water warmtepomp wordt de warmte aan de aarde onttrokken. Een water/water systeem haalt de benodigde warmte uit het grondwater en een lucht/water warmtepomp maakt gebruik van de buitenlucht om de woning te verwarmen. Welke soort de juiste is voor jou, hangt ondermeer af van het budget, gebruiksdoeleinden en de beschikbare ruimte.

Opbrengst

75% van de benodigde warmte voor een woning wordt gratis uit de bodem, lucht of grondwater onttrokken. De overige 25% gaat op aan elektriciteit om het systeem te laten werken. Dat betekent dat er voor 25 euro maar liefst 100 euro aan warmte geproduceerd. Het rendement van een warmtepomp is hoger dan bij een gasgestookte cv-ketel. Wat u precies kunt besparen, rekent onze adviseur graag voor u uit.

Warmtepomp uitgelegd

Hieronder een uitleg op welke manier wij dak en gevel isolatie toepassen

OFFERTE AANVRAAG

Heeft u hulp nodig bij elektrisch onderhoud? Vul dit formulier in om contact met ons op te nemen.

  EEN VAST AANSPREEKPUNT

  KAY VAN DEN BOGAERT

  BEREIKBAARHEID

  Ma – Vrij 8:00 – 22:00
  Zaterdag 9:00 – 18:00
  Zondag Gesloten