Laat uw airco vakkundig installeren!

Mijn groene woning

Dit is waarom gevel onderhoud belangrijk is

Gevelonderhoud zorgt ervoor dat de gevel van een huis er schoon, verzorgd en aantrekkelijk uitziet. 

De gevel van een gebouw staat voortdurend bloot aan verschillende weersomstandigheden zoals regen, wind, zonlicht en vervuiling. Gevelonderhoud helpt de gevel te beschermen tegen schade veroorzaakt door weersinvloeden. Bijvoorbeeld door het reinigen van vuil en aanslag, het repareren van beschadigde voegen of het aanbrengen van een beschermende coating.

Met regelmatig onderhoud kunnen mogelijke problemen zoals scheuren, vochtproblemen of losse stenen tijdig worden opgespoord en verholpen. Dit helpt grote schade aan de gevel te voorkomen. Kortom, het onderhoud van uw gevel is belangrijk omdat het pand in goede staat houdt, groot onderhoud of gevelrenovatie voorkomt. Bovendien ziet een mooie gevel er veel aantrekkelijker uit.

Hoe stevig gemetselde gevels ook zijn, zonder onderhoud ontstaan er vroeg of laat zwakke plekken. Bij Mijn Groene Woning voeren we alle mogelijke werkzaamheden uit die gevels onderhouden, repareren of die nodig zijn om gevels te renoveren.

De mogelijkheden voor schone, solide gevels

Welk type gevelwerk er nodig is om uw gevel te onderhouden of te herstellen, hangt af van de staat van de gevel. Een gevelinspectie geeft hier uitslag over. specifieke gevelspecialist te raadplegen om de juiste gevelwerken te identificeren en uit te voeren.

Gevel stralen

Het reinigen van de gevel is een belangrijke stap om vuil, aanslag, mossen en andere verontreinigingen te verwijderen. Wij reinigen gevels door deze zorgvuldig en uiterst precies te zandstralen. Gevelstralen is een effectieve methode om hardnekkig vuil van uw gevel te verwijderen en deze er weer als nieuw uit te laten zien. Deze vorm van gevelreiniging omvat het gebruik van een hogedrukreiniger waarbij water vermengd met zand met kracht tegen de gevel wordt gespoten. Deze techniek zorgt ervoor dat zelfs het meest hardnekkige vuil grondig wordt geëlimineerd, waardoor uw gevel een vernieuwde uitstraling krijgt.

Voegwerk

Het voegwerk van een gemetselde gevel kan in de loop der tijd beschadigd raken door weersinvloeden, veroudering of andere factoren. Het herstellen of vernieuwen van het voegwerk is is dan nodig. Ook om vochtinfiltratie te voorkomen. Dit kan inhouden dat beschadigde voegen worden uitgehakt en opnieuw worden gevoegd.

Metselwerken

Bij beschadigingen aan het metselwerk, zoals scheuren, losse stenen of afbrokkelende pleisterlagen, is het nodig om het metselwerk te herstellen. Dit kan onder meer het vervangen van beschadigde stenen, het repareren van scheuren en het opnieuw aanbrengen van pleisterwerk omvatten.

Schoorsteenrenovatie

Als hoogste punt op het dak treedt bij schoorstenen onder weersinvloeden, maar ook door temperatuurverschillen eerder slijtage op. Schoorsteenrenovatie waarbij het voegwerk en metselwerk wordt herstelt en eventueel aanwezig lood- en zinkwerk wordt vernieuwd, zorgt ervoor dat de schoorsteen weer in topconditie is.

Betonreparatie

Veel gevels hebben betonelement. Denk aan lateien, dorpels of een balkon. Beton heeft doorgaans een open structuur en dat vraagt altijd om specifiek onderhoud om betonrot te voorkomen. Scheuren of zwakke plekken in beton kunnen met betonreparatie worden herstelt.

Impregneren

Het impregneren van een gemetselde gevel houdt in dat er een beschermende coating wordt aangebracht om de gevel waterafstotend te maken. Dit helpt vochtinfiltratie te voorkomen, beschermt het metselwerk tegen vorstschade en vermindert de groei van algen en mossen.

Gevelrenovatie

Gevelrenovatie is de meest intensieve vorm van gevelonderhoud. Renovatie van de gevel omvat meerdere toepassingen om de gevel te herstellen. Denk aan stralen, voegwerkherstel en impregnatie. Een gevelinspectie geeft inzicht in wat er nodig is.

Waarom zou u airco systeem willen aanschaffen?

Aircosystemen

Hieronder een video over airco’s vanuit MGW

OFFERTE AANVRAAG

Een adviesgesprek is vrijblijvend. Wij komen graag in contact op de mogelijkheden te bespreken.

  EEN VAST AANSPREEKPUNT

  VANUIT MIJN GROENE WONING

  BEREIKBAARHEID

  Ma – Vrij 8:00 – 22:00
  Zaterdag 9:00 – 18:00
  Zondag Gesloten